Kinderen die stralen geven mij energie

Als kind vond ik het moeilijk om te ontspannen. Mijn hoofd stond altijd “aan”. Toen ik op latere leeftijd kennismaakte met yoga en meditatie ging er een wereld voor mij open. Ik heb geleerd om rust en ontspanning te creëren in het dagelijks leven door yoga en meditatie.

Ik word heel blij van de combinatie van fysieke inspanning en bewustwording van mijn ademhaling en denken. Iedere yogales is voor mij een uitdaging, zowel fysiek als mentaal. Uitdagingen die ik ook in het dagelijks leven tegenkom. Elk yoga-uur haalt mij uit mijn hoofd. Puur bezig zijn met de houdingen en voelen wat het met mij doet, maken dat ik altijd energiek van de mat afstap.

Dit draag ik ook heel graag over op kinderen. Mijn drive om dit op kinderen over te brengen komt voort uit mijn overtuiging dat als je dit op jonge leeftijd leert dat je daar dan je hele leven profijt van hebt. Ontspannen is geen vanzelfsprekendheid, maar iets dat veel kinderen moeten leren.

Genieten van de puurheid van kinderen

Naast yogadocent, ben ik ook leerkracht in het basisonderwijs. Elke werkdag geniet ik van het pure en leergierige van de kinderen. De keuze om juist aan kinderen yoga te gaan geven, was dan ook snel gemaakt. Ik reik kinderen graag de juiste tools aan om te leren ontspannen, zodat zij in al hun facetten kunnen stralen!

Een rugzak vol tips en tricks

Mijn rugzak met yoga en meditatie-tools heb ik mogen vullen bij:

✓  Philip Bouvy en Simone de Groot van Arterre (kinderyoga-opleiding)
✓  Rosalinda Weel van de Droomstudio (kindermeditatiedocent-opleiding)
✓ Helen Purperhart van de Jip en Jan academie (tieneryoga-opleiding)

Om mijn kennis over yoga en meditatie up-to-date te houden volg ik regelmatig workshops en bijscholingscurssusen.